Muzică de relaxare și rugăciune, din primul mileniu creștin. Psalm135 Latrinos (palaion) HD Audio

868 Views
Published

Muzică de relaxare și rugăciune. Este o muzica creștină veche, liniștitoare, alungă depresia, insomnia, stresul și anxietatea, aduce somn si seninătate copiilor. Psalmii au fost scriși acum 3000 de ani de împăratul David, având puterea de a alunga răul și de a împăca pe oameni cu Dumnezeu, învățându-i rugăciunea.

În general, la început, cântările creștine se intonau în biserică de către toți credincioșii. În mănăstire, în primele secole de creștinism, psalmii se recitau îndeosebi. Muzica psaltică veche (sau psalmodia) s-a păstrat cel mai bine în cântările creștin-ortodoxe de astăzi.

Această cântare este a doua parte a polieleului Latrinos (psalmul 135), cel mai vechi polieleu cunoscut. A fost scris în vechea notație neumatică, în manuscrise psaltice romeice/bizantine, din secolele XII-XIV.

Imprimarea audio are caracter orientativ si este o reconstructie sonora, pornind de la transcrierea vechilor neume. Pentru acompaniamentul liniei melodice s-a folosit isonul dublu. Inregistrarea raspunsurilor aliluiatice si isonul au fost făcute cu un cor virtual, cel mai bun existent in prezent.

Picturile aparțin celor mai importanti pictori creștini: Panselinos, Rubliov, Teofan Grecul, Teofan Cretanul etc. Sunt reprezentați iconic robii Domnului, Îngeri și Sfinți.

Cuvântul "muzică de relaxare" a fost ales nu pentru a sugera vreo apropiere de practicile necreștine ci pentru că este un gen de muzică destul de căutat pe net. Considerăm că este nevoie să apară o alternativă creștină la oferta existentă online care să cuprindă și acest gen de muzică. Cei care simt nevoia să se relaxeze (cu sensul de "odihnă") să afle că au la dispoziție și muzica psaltică.

Lăsați un comentariu cu impresiile și sugestiile voastre, click LIKE dacă v-a plăcut. Promovați muzica creștină autentică, ajutând astfel și pe alții care nu o cunosc, să se bucure de ea. Click SUBSCRIBE, pentru a fi înștiințați de alte înregistrări și pentru a ajuta la creșterea vizibilității acestui canal.

Difuzați link-ul către cei interesați.

Category
Romana English